Slik får du ned handicapet ditt

I golf brukes handicap som en målestokk på hvor god du er. Hvert hull har et par. Par indikerer antall slag en dyktig golfspiller trenger for å slå ballen i hullet. Det er avstanden fra utslagsstedet til greenen som avgjør et hulls par. Sammenlagt par for en 18 hulls golfbane vil typisk være 72 par. Med andre ord, kommer du i mål på 72 slag, har du 0 i handicap.

Hva er handicap

Det er hvor mange slag du går over par som indikerer handicapet ditt. Det vil altså si at jo lavere handicap du har, jo flinkere golfspiller er du. Spiller du til par har du 0 i handicap. Det er det ikke mange som klarer, 0 i handicap er forbehold de aller, aller beste amatørene i verden. Nybegynnere starter med 36 i handicap. Det vil si at de på en 18 hulls golfbane kan bruke i snitt to slag mer på hvert hull. 2 x 18 = 36 slag.

Etter hvert som man blir bedre vil handicapet reduseres. Har du under 10 i handicap regnes du som en veldig god golfspiller. Handicap blir brukt for å utjevne forskjeller, sånn at golfere på forskjellige nivå kan spille mot hverandre. Handicapsystemet er likt i hele verden, og ofte krever golfklubber et visst handicap for at du for lov til å spille.

I profesjonell golf benyttes det ikke handicap.

Hva kan du gjøre for å bli bedre?

• Som i alle andre idretter er det hovedsakelig en ting som gjelder. Øvelse. Og enda mer øvelse.
  • Utslaget ditt er selvfølgelig viktig, men det er på puttingen de fleste virkelig har noe å hente. Det er jo tross alt det golf handler om: Få ballen i hullet.
  • For mange kan det også lønne seg å investere i godt utstyr. Dyre golfkøller vinner ikke turneringen for deg, men kvalitetsutstyr kan absolutt gjøre deg til en bedre spiller og gi deg den lille fordelen du trenger.
  • Golf er sport, så husk at du må varme godt opp før du begynner å spille. Det er ingen fotballspillere i verden som ville finne på å gå på banen uten en god oppvarming, det samme gjelder for golfspillere.
  • Finn treningspartnere som kan gjøre deg bedre. Spill sammen med folk som er flinkere enn deg. Som kan presse deg, og som kan lære deg noen røvertriks. De fleste golfklubber arrangerer også kurs, på alle nivåer, der målet er å forbedre spillet ditt.