Min golfkarriere

Jeg har spilt golf så lenge jeg kan huske. Begge foreldrene min elsker golf, og jeg fikk mitt første sett med golfkøller i julegave da jeg var fire. Hele familien min har vært medlem av Kongsvingers Golfklubb siden de åpnet i 1988, og jeg fikk min eget medlemskap da jeg var seks år. Da jeg var liten var golf bare lek, men etterhvert som jeg ble eldre forstod jeg at jeg kunne bli flink. Da jeg var 15 bestemte jeg meg for å satse for alvor, og jeg begynte å delta i turneringer og konkurranser.

Opp- og nedturer

Etter tre år ved Toppidrettsgymnaset i Oslo var jeg nødt til å innse at en profftilværelse som golfer ikke var noe for meg. Så da jeg var 20 la jeg proffdrømmen på hylla. Jeg hadde rett og slett mistet motivasjonen. Selv om kjærligheten til sporten fortsatt var stor, ville en proffkarriere kreve mer enn jeg var villig til å gi, spesielt når det ikke fantes noen garantier.

Selv om det var trist, er det et valg jeg i dag vet var riktig. Jeg elsker fortsatt å spille golf og for meg er det mye bedre å ha golf som hobby enn som jobb. Jeg har funnet tilbake til følelsen jeg hadde da jeg var barn, da golf bare handlet om lek og moro.

Etter gymnaset utdannet jeg meg til dataingeniør, og etter seks år i hovedstaden flyttet jeg tilbake til Kongsvinger. Jeg har fått en god jobb i IT-bransjen og for meg føles dette som det helt riktige valget.

Konkurranseinstinktet lever fortsatt

Selv om proffkarrieren er lagt på hylla betyr det ikke at konkurranseinstinktet er borte. Jeg elsker fortsatt å vinne, og jeg deltar i turneringer så ofte som jeg kan. Jeg har under 10 i handicap, og jeg vil våge å påstå at jeg er en over gjennomsnittet god golfspiller. Hvert eneste år forsøker jeg å få med meg noen turneringer, både i inn- og utland. Jeg elsker fortsatt å konkurrere og jeg liker å kunne hevde meg. Hvert år arrangeres det flere store turneringer i Kongsvinger og jeg pleier å delta i Møbelringens weekendmester. I år skal jeg også være med på Boarderland Open som er et fantastisk svensk- norsk samarbeid. Karrieren tok kanskje en annen vending enn jeg hadde trodd, men i dag er jeg veldig glad for at golf er min store hobby og lidenskap. Jeg får lov til å bo og arbeide i Norges vakreste by samtidig som jeg kan bruke fritiden min på verdens beste idrett.